Bites Bakery Cafe , Bandar Puteri


-- Bandar Puteri was famous with foods , there was a huge variety of all kinds of foods from A To Z , You name It and they have it all in Bandar Puteri....I Have A good news for bread lovers in Puchong , There was new bakery shop opens an a month ago named Bites Bakery Cafe . I know what are you guys thinking : "Bakery shop? No big deal , bakery shop is everywhere", Yea , you were right it is everywhere but Bites Bakery Cafe offered something special that You can't imagine , wanna know more then let's check it out...

-- Bandar Puteri memang famous dengan makanan dan terdapat belbagai makanan2 dari A sampai Z petik je nk makan apa semuanye ade , saya ade berita baik untuk sesiapa yang suka makan Roti , kedai Roti Bites Bakery Cafe ini baru dibuka bulan lalu di sini dengan konsep yang luar biasa . Mesti korang cakap "kedai roti? , ape istimewa sangat , mane2 pun ade kedai Rori" , Memang betul kedai roti ade di merata tempat tapi Bites Bakery Cafe mengesyorkan sesuatu yang menarik yang menanti anda , nak tahu lebih lanjut jom terus membaca...

-- 蒲中公主城是出名食品的地点 ,那儿的食物是从A到Z都有 ,你想吃什么蒲中公主城都有 ,爱吃麵包的蒲中读者我有個好消息 ,有新的面包店Bites Bakery咖啡厅开了一個月多。我知道你们在想什么 :“面包店?,面包店哪里都有啊”对,面包店哪里都是但是Bites Bakery咖啡厅提供一些特別不一样的东西让你无法想像 ,想知道更多的话 就跟我看下去吧...


-- Bites Bakery cafe located opposite of Bandar puteri giant supermarket and near hometown steamboat , Bites Bakery cafe is just at the corner shop lot and it was really easy to be spot with big orange metal signboard , I kinda like their signboard design looks SWAG .

-- lokasi Bites Bakery cafe terletak bertentangan dengan Pasar Raya Giant dan dekat dengan hometown steambot , Bites Bakery cafe memamng senang dicari sebab dengan Papan Tanda warna oren yang unik dan kedainye terletak disudut sebaris kedai , rekaan bentuk Papan tanda Bites Bakery cafe memang sporty lah . 

-- Bites Bakery咖啡厅的位置就在公主城GIANT超市对面 , 家乡火窝(hometown steamboat)附近 。Bites Bakery咖啡厅就在角落边的店 , 大大橙色招牌而且非常容易看的到 , 我还满喜欢他们的招牌设计看起来 in 下 . 


-- The special about Bites Bakery cafe that I mention earlier was the mini bread bakeries that they serve at Bites Bakery cafe , there's a reason why they purposely makes mini bread bakeries for their customers , this cute little bread bakeries mostly to be serve for dine in or can be take away too .

-- Keistimewaan yang saya katakan awal tadi adalah Roti mini yang dihidang di Bites Bakery cafe , Memang ade sebabnya mengapa diorang sengaja buat Roti mini untuk pelangan di sini , Roti mini comel ini biasanya dihidang kepada Pelangan yang makan di keadai atau bungkus pun boleh .

-- 之前我提到特别的是Bites Bakery咖啡厅卖的迷你面包 , 他们为这么要卖迷你面包是有原因的 , 他们特地要制造迷你面包而让客人在店用餐或者是打包 . 


-- Here's the reason Why the boss comes out with the idea of Mini Bread bakeries , He said : "In the same time The customer can try out our different kind of choices breads instead of stomach getting full from two piece of normal size bread , thats the reason we making everthing to mini and call it as a High tea with bread as well". 

-- Berikut adalah sebab Kenapa Bos keluar dengan idea roti Mini , Beliau berkata : "pada masa yang same Pelanggan boleh menikmati pelbagai jenis pilihan roti mini kalau tidak dua keping roti saiz biasa sekejap je dah kenyang , sebab itulah  kita membuat roti mini untuk menikmati ala high tea ".

-- 这就是为什么老板出迷你面包的想法原因 , 他说 “同时客人可以尝试我们多样选择的面包如果不是的话吃两片普通面包已经饱了, 这就是我们做迷你面包原因和客人可以尝试迷你面包配下午茶" .
    
Iced Chocolate/巧克力冰

-- The concept at Bites Bakery cafe looks like Dim Sum , Pick your order pieces of buns then They will use Dim Sum Steamer to reheat the mini buns  to become slightly hot and soft for two minutes , For take away service also can request for reheat .

-- Konsep di Bites Bakery cafe adalah seperti Dim Sum , order berapa biji roti yang nak dari menu pastu mereka akan guna Penghkukus Dim Sum untuk memanaskan roti tersebut dalam masa dua minit pastu anda akan merasai kelembutan dan kesegaran roti .

-- 在Bites Bakery咖啡馆的概念就像吃点心 点了要吃的迷你包子后 他们会将用点心蒸笼弄热两分钟迷你包子然后变成新鲜柔软 如果是外卖也可以要求弄热的 .


Promotion:
Buy 1 Free 1 (8.30pm onwards)
Buy 1 Free 2 (11.30pm onwards)


Menu Details:
4 mini buns = RM4.90
9 mini buns = RM9.90
 Oreo Oyaki
 Chococolate banana Oyaki
 Mocha Oyaki
 Chicken mushroom Oyaki
Cranberry cheese Oyaki
Black sesame Oyaki
Dark chocolate smiley bun
White chocolate bunny bun
Tuna mayo butter roll
Chili Powder Sausage roll
Ham & cheese butter bun
Mini donut
Cinnamon twist
Vege scone


-- The interior was simple and cozy with Hipster trends . Setup of 
Bites Bakery cafe was similar with those Bread cafe like Donutes cafe and moonlight cafe , menu which mainly consists of breads , coffee and many more . Don'T Forget to order the cute Dim Sum Set .

-- Reka bentuk dalaman memang sempoi dan rasa selesa dengan trend Hipster . Reka bentuk kedai Bites Bakery cafe adalah sama dengan kedai roti macam Donutes cafe dan moonlight cafe , Menu makanan terdapat banyak jenis roti dan lain lain lagi . Jangan lupa memesan Roti Dim Sum yang comel ini .

-- Bites Bakery咖啡馆内饰是简单而舒适 Bites Bakery咖啡馆做的方式就像Donutes咖啡馆和Moonlight咖啡馆差不多一样 , 别忘了点可爱的迷你面包套餐 .


-- The Bread Chef admit that they only use Butter instead of using margarine to all the bread they toast , this gonna make our intestine easy to digest and healthy life .

-- Chef Roti menafikan bahawa mereka hanya menguna mentega dan tidak menguna margerin untuk tos rotinya . ini akan membuat usus kita mudah dicerna dan baik untuk kita .

-- 面包厨师承认他们只使用黄油而不是使用人造黄油来烤面包 , 这会让我们的肠道容易消化和健康的吃法 .

Bites Bakery Cafe
Address: 26 & 28, Jalan Puteri 2/2, 
Bandar Puteri Puchong, 47100 Puchong
Contact no:  03-8069 1318
Business Hours: Mon-Sun 8am – 1pm 
Facebook page: https://www.facebook.com/BitesPuchong

Comments

Popular posts from this blog

Klebang Original Coconut Milkshake @ Melaka

Big Bowl Curry Noodle , Selayang

New Boston Restaurant @ Klang

How Emerald Brilliant Produce Cheongsam

Yuen Buffet Steamboat , Kelana Jaya